De wegen worden weer drukker, Blijf veilig rijden

De wegen worden weer drukker,

Blijf veilig rijden

Nu alle corona maatregelen komen te vervallen, is thuiswerken voor velen verleden tijd. Dat is aan de ene kant leuk, want we zien onze collega’s weer, maar aan de andere kant betekent dat ook weer vaker de auto pakken en mogelijk ook vaker in de file rijden…

Uw auto is niet gebaat bij veel filerijden. Filerijden kost veel brandstof en het is een aanslag voor de koppeling. Helaas bestaat er geen lampje in de bolide die aangeeft wanneer de koppeling aan vervanging toe is. Advies: Trap de koppeling zo weinig mogelijk in en vermijd rijden met een slippende koppeling, gezien die warm kan lopen en zelfs verbranden.

Probeer verder ook uw voet niet te lang op het koppelingspedaal te laten staan en zet de auto in zijn vrij, wanneer u voor een rood licht wacht.

Bent u in de mogelijkheid om buiten de spits naar uw werk te rijden, doe dat dan. Het is velen malen gunstiger voor uw auto. Controleer bovendien het oliepeil, de bandenspanning en de ruitenwisservloeistof. Zo kunt u weer veilig deelnemen aan het verkeer. Take care!