Autoschade in het buitenland

Autoschade in het buitenland

Het zal u maar gebeuren. Lekker op vakantie met de auto en dan raakt u betrokken bij een ongeluk. Als het alleen blikschade betreft, is dat een geluk bij een ongeluk. Maar leuk is anders! En hoe gaat dit alles in zijn werking?

Alarmcentrale

Bij autoschade in het buitenland adviseren wij u direct contact op te nemen met de alarmcentrale van uw verzekering. Dit nummer treft u aan op de groene kaart. De alarmcentrale is er om u te helpen en om te voorkomen dat u onnodig veel tijd kwijtraakt met het oplossen van de ontstane situatie.

Europese schadeformulier

Met de tegenpartij vult u het Europese Schadeformulier in. Het beste is om zoveel mogelijk foto’s van de schade te maken. Bij enorme schade is het bovendien raadzaam om de lokale politie in te schakelen. Het kan overigens ook zo zijn dat de alarmcentrale dit voor zijn rekening neemt, daarom is het nogmaals van groot belang als eerste de alarmcentrale te bellen. Zijn er getuigen, noteer dan hun gegevens. Afhankelijk van de grote van de schade, wordt bepaald of u uw vakantie met auto voort kunt zetten. Dit gebeurt in overleg met de alarmcentrale. Als de auto ernstig beschadigd is, zal een berger hem waarschijnlijk naar een garage in de buurt of naar Nederland toe rijden. Wanneer u verder kan rijden met de auto kunt u de schade later bij uw eigen garage laten repareren.

Tip: niet alle ongelukken of pechgevallen met de auto vallen onder uw autoverzekering. Het kan daarom geen kwaad om een ANWB-pechhulp verzekering af te sluiten.

Wij wensen u veilige en aangename kilometers! Mocht u onverhoopt toch schade rijden, weet dan dat u ten allen tijden bij ons terecht kan voor een goede en vlotte reparatie.

Garage Almere; ’s Winters veilig rijden

s Winters veilig rijden

Een sneeuwbuitje hier, wat vorst daar, ijzige kou en gure regenbuien. Het kan zijn charme hebben, maar al deze winterse weersperikelen brengen ook een hoop risico’s met zich mee voor automobilisten. Om u ten allen tijden veilig de weg op te laten gaan, delen wij graag de volgende tips met u:

Zorg voor slotontdooier

Autosloten kunnen bevriezen. Zorg er daarom voor dat u tijdens de wintermaanden altijd in het bezit bent van slotontdooier. Let wel: bewaar dit niet in de auto!

Parkeer in de versnelling

Misschien wist u het al, maar tijdens de vorst is het slim om de auto op de handrem te parkeren. De handrem kan namelijk vastvriezen. U kunt de wagen het beste in een versnelling parkeren.

Winterbanden

Hoe is de conditie van uw banden? Zit er nog voldoende reliëf op? Het kan geen kwaad, sterker nog het wordt ten strengste aangeraden om ’s winters de auto te voorzien van winterbanden. Zo kunt u heftige sneeuwbuien en gladde wegdekken veel beter trotseren.

Folie op het raam

Krabben is geen pretje. Een slimme bestuurder geeft zijn auto extra aandacht door er ’s avonds folie op het voorraam aan te brengen. Zo hoeft u ’s morgens niet in de kou te krabben en kunt u sneller de weg op.

Wij wensen u veilige en aangename kilometers op de winterse wegen! Mocht u onverhoopt toch schade rijden, weet dan dat u ten allen tijden bij ons terecht kan voor een goede en vlotte reparatie.

Een gezond 2024 met veel veilige kilometers!

Een gezond 2024 met veel veilige kilometers!

Terugblikkend op 2023 willen we graag onze dankbaarheid uitspreken aan U, onze fijne klanten. Met passie en kennis hebben wij ons uiterste best gedaan om uw auto(‘s) te onderhouden én perfect te herstellen bij schade. Uw vertrouwen in ons vakmanschap geeft ons energie en motivatie. In 2024 zijn wij er absoluut opnieuw voor u om ervoor te zorgen dat u 24/7 veilig de weg op kunt.

In 2024 blijft ons team zich inzetten voor excellente service en het leveren van resultaten waar u op kunt vertrouwen. Of het nu gaat om kleine deukjes, krassen of grotere reparaties, wij zijn er om uw wagen weer in topconditie te brengen.

Namens het hele team van Jack Stijvers Autoschade willen we u hartelijk bedanken voor uw vertrouwen en samenwerking. Wij kijken ernaar uit om ook in het komende jaar de beste service te bieden en u weer veilig op de weg te helpen. Op naar een fantastisch 2024!