Herfst, een gevaarlijk seizoen voor de weggebruiker

Bladeren, bladeren en nog eens bladeren. Overal waar u kijkt én toert, worden we geconfronteerd met ronddwarrelende bladeren. Logisch, want we bevinden ons in de herfstperiode. De overgang verliep best stiekem, want het leek niet zo lang geleden nog volop zomer…

Maar van de zinderende warmte is nu nog weinig over! De herfst is aanwezig en hoe! Dit seizoen heeft zijn charmes zoals prachtige wolkentaferelen en schitterende kleurrijke zonsondergangen, maar dit seizoen kent ook zijn drama’s. De regen komt met bakken uit de hemel en net wanneer we denken dat we de auto, ondanks de ruwe weersomstandigheden, wél onder controle hebben, belanden we in een slip. Met alle gevolgen van dien, oh nee… schade.

Voor de weggebruiker is de herfst dus een gevaarlijke periode waarin schades constant op de loer liggen. Om deze maanden veilig te rijden, adviseren wij u:

  • Controleer uw banden. Bevatten zij voldoende spanning én profiel? Wanneer dit goed zit is de kans op slippen en aquaplanning stukken kleiner.
  • Leg een zonnebril in het dashboardkastje. De laaghangende zon is gemeen en kan het zich ontnemen. Leg eveneens een condens doekje erin om beslagen ramen schoon te maken.
  • Controleer de ruitenwissers. Laat ze tijdig vervangen en zorg voor schone ruiten. Vul het ruitenvloeistofreservoir.
  • Zorg ervoor dat de airco en de verwarming werken, zo kunnen beslagen ramen voorkomen worden.
  • Reken op een langere remweg. Wegen zijn nu spekglad door opgehoopte bladeren.
  • Pas uw snelheid aan de weersomstandigheden aan. Rij rustiger bij onstuimig weer.