Parkeer liever niet bij bomen, voorkomen autoschade!

Hars op de auto staat niet alleen smerig, maar is ook nog eens hartstikke vervelend. De kleverige bruingroene plekken komen van bomen af. Vooral in de lente, zomer en herfst gebeurt het regelmatig dat de auto onder het hars komt, wanneer deze onder bomen geparkeerd staat.

Soms is er geen andere optie dan onder een boom of rij bomen te parkeren. Als er dan eenmaal hars of iets wat daarop lijkt op de lak van de auto terecht is gekomen, is het zaak om dit as soon as possible te verwijderen om ergere lakschade te voorkomen.

Wanneer dit niet met een lauw sopje lukt, zouden de plekken geweekt kunnen worden met wat olijfolie (doe dit overigens niet in de volle zon, want ook dat kan weer lakschade geven). Of u kunt de plekken kleien, maar ook dit dient met uiterste precisie te worden gedaan.

Onze tip: laat het verwijderen van hars op de auto over aan de professional. En probeer het sowieso te voorkomen door: niet in de buurt van bomen te parkeren, de auto te bedekken met een hoes of door de auto regelmatig in de was te zetten. Door een waxlaag hecht vuil zich minder goed aan het lak.