Roadtrip in de planning?

Roadtrip in de planning?

Dan is een kleine beurt geen overbodige luxe

Wat zijn we weer heerlijk reislustig met zijn allen nu alles weer kan en mag. Eerst was het nog even de knop omzetten, maar bijna iedereen die elkaar spreekt, heeft wel het een en ander aan reistrips in de planning.

Korte trips in Europa, het liefst met eigen auto blijken énorm geliefd. Het is natuurlijk ook heel fijn om de auto bij u te hebben. Maar voordat u de weg opgaat, is het van groot belang de conditie van de bolide te checken. Dit om onderweg vervelende verrassingen te voorkomen. In principe hoort een kleine beurt om de 15.000 km of jaarlijks te worden uitgevoerd.

Dat men een kleine beurt gemakkelijk zelf kan uitvoeren, is overigens niet waar. Een kleine beurt behelst namelijk meer dan het controleren van het oliepeil, het verversen van de motorolie en bijvullen van de ruitensproeiervloeistof. Er wordt bij een dergelijk onderhoud ook gekeken naar

verlichting in én van de auto, naar de remkwaliteit (remniveau en koppelingsvloeistof), naar de aandrijfriem, naar de schakelaars en scharnieren van de portieren en van de motorkap, er is een voorruit controle, de airconditioning wordt nagelopen, er is aandacht voor de banden en tot slot worden interieurfilters en airbags gecheckt.