Ruitschade voorkomen, tips

Ruitschade voorkomen, tips

Heerlijk aan het rijden van A naar B schrikt u zich bijna een ongeluk wanneer er een steen(tje) tegen uw voorruit aan ketst. Ruitschade kan ons allemaal overkomen. Het is vervelend en er moet dan ook weer een afspraak worden gemaakt om de boel te laten repareren. Allemaal zaken waar we eigenlijk geen zin in hebben. Is ruitschade te voorkomen? Niet voor 100% nee, maar er zijn wel wat tips waarop u de kans op schade aan de autoramen kunt voorkomen.

  • Houd voldoende afstand

Wanneer u achter bijvoorbeeld een zwaardere wagen of truck rijdt, is de kans op opspattende steentjes groter. Door altijd voldoende afstand te houden, wordt de kans dat de opspattende steentjes uw voorruit of andere ramen raken sowieso vele malen kleiner.

  • Rustig rijden bij wegwerkzaamheden

Wanneer er wegwerkzaamheden zijn, is de kans op opspattend grind groter. Ons advies: rijd niet te hard en hou voldoende afstand van andere weggebruikers.

  • Rij liever niet achter een vrachtauto

In veel gevallen kunnen vrachtauto’s de kans op opspattende steentjes vergroten en in sommige gevallen wordt er grind (en is de truck niet goed genoeg afgedekt) vervoerd. Als het echt niet anders kan, zorg dan in ieder geval voor voldoende afstand.

  • Vermijd grote temperatuurverschillen

Reinig de ruiten nooit met kokendheet water. Zeker niet in de winter. Temperatuurverschillen maken de ramen kwetsbaarder en de kans op sterretjes groter.