Arriveer zonder schade op uw wintersportbestemming

Deze periode vertrekken nog veel mensen richting sneeuwrijke gebieden in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië. U wellicht ook. Wat heerlijk, maar ook hectisch. Er zijn vaak veel files en sommige mensen hebben last van … vi-va-vakantiestress.

Daarom enkele tips:

  • Ga goed voorbereid de weg op. Door welke landen reist u? Controleer vooraf of winterbanden hier verplicht zijn. Zorg dat de auto een beurt heeft gehad voor vertrek. Leg een reservewiel, warme dekens, eten en drinken in de wagen. Een EHBO-set wordt eveneens aangeraden. En in sommige landen zijn sneeuwkettingen ook geen overbodige luxe.
  • Pauzeer regelmatig. Rust is heel belangrijk tijdens een lange autoreis. Pak uw rust. Liever te vaak, dan te weinig. Ga er even uit, strek de benen en rek de armen uit. Wanneer u erg ver moet reizen, adviseren we onderweg een hotelletje te pakken. Uiteraard eentje die op uw route ligt.
  • Zorg voor ontspannen muziek in de auto. Overleg met elkaar wat er gedraaid mag worden en zorg ervoor dat iedereen iets te horen krijgt waar hij of zij van houdt. Varieer!
  • Zorg voor goede en gezonde snacks. Een lekkere reep kan op zijn tijd goed smaken, maar overdoseer niet met suiker. Eerst geeft dat energie om vervolgens voor extreme moeheid te zorgen. Neem appels mee, dropjes, crackers, olijven, biologische chips en verpakte kaasjes.

Fijne wintersport!