Auto-onderhoud in tijden van corona

De kans is groot dat u uw auto minder vaak gebruikt gedurende de coronacrisis. Dat betekent echter niet dat een auto geen aandacht en onderhoud nodig heeft. Als een auto te lang stil staat, kan dit blijvende schade veroorzaken.  Wij adviseren om in ieder geval wekelijks een half uur tot uurtje met de auto te gaan rijden. Dat is goed voor de accu, maar ook voor de banden. Een auto is gemaakt om te rijden, niet om stil te staan. Wanneer deze dus meer stil staat, is het ook raadzaam om de bandenspanning direct bij het rijden te controleren. Door te lang op één plek te staan, kunnen de banden beschadigen (afvlakking).

Nu de auto toch stil staat, kunt u deze direct een lente-schoonmaak geven. Lekker alles uitsoppen en alle rommel eruit. Maar, goed reinigen is prima, maar ga niet in de weer met bleekmiddel. Bleekmiddel kan het interieur van de auto beschadigen. Tot slot: lucht de auto regelmatig, mocht u niet gaan rijden, doe dan in ieder geval even een paar ramen open, opdat er wat frisse lucht binnenkomt.

En mocht er al heel lang (kleine of grote) schade aan de auto zijn, maar waar u eerder nooit tijd had om de auto een paar dagen te missen, is het nu wellicht een goed idee om dat te laten maken. Wij informeren u graag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Stay safe!