Lakschade voorkomen

De lente- en zomermaanden zijn bij uitstek de maanden waarop uw auto meer kans loopt op het krijgen van lakschade. Lakschade ontstaat door resten van insecten die door de zon in de lak branden. Met als gevolg oerlelijke plekken.

Vogelpoep is eveneens een boosdoener voor de lak van uw auto. Hierdoor kunnen doffe plekken ontstaan. Ons advies: check regelmatig hoe uw bolide erbij staat. Zitten er insecten, insectenresten of vogelpoep klodders op de auto, verwijder deze dan direct.

Verwijderen kan met een microvezel doekje en een sopje. Of met een hogedrukspuit. Bij de wasstraat kunt u het beste gebruik maken van een wasprogrogramma met daarin verwerkt een beschermende wax. Wrijf tijdens het verwijderen nooit, want daardoor kunnen krassen ontstaan. (soms zitten er steentjes of andere harde stukjes in vogelpoep).

Wanneer de lak eenmaal aangetast is en polijsten zelfs niet meer helpt, is het verstandig om de schade professioneel te laten herstellen. Bij ons kunt u terecht voor spuitwerk van zeer hoge kwaliteit. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.