Autoschade in het buitenland

Autoschade in het buitenland

Het zal u maar gebeuren. Lekker op vakantie met de auto en dan raakt u betrokken bij een ongeluk. Als het alleen blikschade betreft, is dat een geluk bij een ongeluk. Maar leuk is anders! En hoe gaat dit alles in zijn werking?

Alarmcentrale

Bij autoschade in het buitenland adviseren wij u direct contact op te nemen met de alarmcentrale van uw verzekering. Dit nummer treft u aan op de groene kaart. De alarmcentrale is er om u te helpen en om te voorkomen dat u onnodig veel tijd kwijtraakt met het oplossen van de ontstane situatie.

Europese schadeformulier

Met de tegenpartij vult u het Europese Schadeformulier in. Het beste is om zoveel mogelijk foto’s van de schade te maken. Bij enorme schade is het bovendien raadzaam om de lokale politie in te schakelen. Het kan overigens ook zo zijn dat de alarmcentrale dit voor zijn rekening neemt, daarom is het nogmaals van groot belang als eerste de alarmcentrale te bellen. Zijn er getuigen, noteer dan hun gegevens. Afhankelijk van de grote van de schade, wordt bepaald of u uw vakantie met auto voort kunt zetten. Dit gebeurt in overleg met de alarmcentrale. Als de auto ernstig beschadigd is, zal een berger hem waarschijnlijk naar een garage in de buurt of naar Nederland toe rijden. Wanneer u verder kan rijden met de auto kunt u de schade later bij uw eigen garage laten repareren.

Tip: niet alle ongelukken of pechgevallen met de auto vallen onder uw autoverzekering. Het kan daarom geen kwaad om een ANWB-pechhulp verzekering af te sluiten.

Wij wensen u veilige en aangename kilometers! Mocht u onverhoopt toch schade rijden, weet dan dat u ten allen tijden bij ons terecht kan voor een goede en vlotte reparatie.