Garage Almere; ’s Winters veilig rijden

s Winters veilig rijden

Een sneeuwbuitje hier, wat vorst daar, ijzige kou en gure regenbuien. Het kan zijn charme hebben, maar al deze winterse weersperikelen brengen ook een hoop risico’s met zich mee voor automobilisten. Om u ten allen tijden veilig de weg op te laten gaan, delen wij graag de volgende tips met u:

Zorg voor slotontdooier

Autosloten kunnen bevriezen. Zorg er daarom voor dat u tijdens de wintermaanden altijd in het bezit bent van slotontdooier. Let wel: bewaar dit niet in de auto!

Parkeer in de versnelling

Misschien wist u het al, maar tijdens de vorst is het slim om de auto op de handrem te parkeren. De handrem kan namelijk vastvriezen. U kunt de wagen het beste in een versnelling parkeren.

Winterbanden

Hoe is de conditie van uw banden? Zit er nog voldoende reliëf op? Het kan geen kwaad, sterker nog het wordt ten strengste aangeraden om ’s winters de auto te voorzien van winterbanden. Zo kunt u heftige sneeuwbuien en gladde wegdekken veel beter trotseren.

Folie op het raam

Krabben is geen pretje. Een slimme bestuurder geeft zijn auto extra aandacht door er ’s avonds folie op het voorraam aan te brengen. Zo hoeft u ’s morgens niet in de kou te krabben en kunt u sneller de weg op.

Wij wensen u veilige en aangename kilometers op de winterse wegen! Mocht u onverhoopt toch schade rijden, weet dan dat u ten allen tijden bij ons terecht kan voor een goede en vlotte reparatie.