Electrische auto’s niet slepen

Electrische auto’s niet slepen

Steeds meer consumenten stappen over op een elektrische auto. In praktijk blijkt de kennis over ongemakken met elektrische auto’s niet optimaal. Zo is bij veel automobilisten niet bekend hoe te handelen wanneer men onverhoopt stil komt te staan met een elektrische bolide.

Slepen?

Wanneer een elektrische wagen stil komt te staan op de weg, zou je denken “die moet weggesleept worden”. Dat de auto naar een andere plek toe moet “klopt”, maar wegslepen is geen optie. Een elektrische auto mag niet door een andere bolide worden voortgetrokken, omdat dit schade aan bepaalde componenten kan geven.

Uitzonderingen

Sommige elektrische auto’s die wel een “N” stand hebben, kunnen wel gesleept worden. Wanneer u eigenaar van een dergelijke bolide bent, kunt u meer hierover lezen in het instructieboekje van de wagen.

Bij pech met een elektrische auto dient men contact op te nemen met een sleepdienst (die de auto oplaadt en meeneemt) of van een pechhulpinstallatie. Laatstgenoemde kan veel problemen vaak ter plekke oplossen waardoor u soms ook daarna weer verder kunt rijden.