Garage Almere: Ga niet met duct tape stunten

Ga niet met duct tape stunten

Soms valt je mond open van verbazing. Terwijl je onderweg aan het tanken bent bij bijvoorbeeld de Rijksweg A4 zie je de een na de andere auto met schade voorbijrijden. De wagens zitten vol met duct tape om onderdelen bij elkaar te houden. Hoe verzin je het? Sterker nog: het is complete drama voor een bolide om welke schade dan ook met duct tape (ook al is het tijdelijk) te verhelpen.

Het gebruik van ductape om autoschade tijdelijk te verhelpen is om meerdere redenen geen goede oplossing:

  1. Duct tape is niet veilig. Bij ernstige schade, zoals een gebroken bumper of een losse carrosseriedeel, kan duct tape het onderdeel niet stevig genoeg vastzetten. Met pech kan een onderdeel onderweg zelfs losraken, met alle gevolgen van dien.
  2. In veel landen zijn er wettelijke vereisten voor voertuigveiligheid en -onderhoud. Het gebruik van duct tape als tijdelijke reparatie kan tot boetes lijden of erger (geen vergoeding bij ongelukken).
  3. Duct tape is niet bestand tegen regen, zon, en temperatuurveranderingen. Het kan snel loslaten, waardoor de schade weer zichtbaar en potentieel gevaarlijk wordt.
  4. Het gebruik van duct tape kan onherstelbare schade aan uw voertuig veroorzaken. Zo blijken de lijmresten van de duct tape lastig te verwijderen. Dit kan zijn extra werk en kosten met zich meebrengen bij reparatie.

Ons advies: ga niet stunten met duct tape. Maak direct een afspraak bij ons om de schade netjes te laten herstellen.