Schade door een onbekende dader, wat nu?

Net boodschappen gehaald en u komt terug en wat ziet u? Er zit een deukje in de auto. En nee, er staat niemand naast u geparkeerd en er zit ook geen briefje onder de ruitenwissers. Lekker dan! Wat een ellende. Soms ontdekt u de schade zelfs later pas.Stel u heeft schade aan de auto, maar de veroorzaker heeft zich niet gemeld. Wat doet u dan. In veel gevallen is dit een zeer lastige kwestie, een vervelende ook. U kunt bij dit indienen bi het Waarborgfonds Motorverkeer – https://waarborgfonds.vereende.nl/ – Deze stichting wordt gefinancierd met een deel van alle WA-premies voor motorrijtuigen.

Alleen kunt u er niet per definitie van uitgaan dat het waarborgfonds gegarandeerd de schade voor haar rekening neemt. Veelal dient u getuigenverklaringen en foto’s te hebben om het een en ander te kunnen aantonen. Bij materiele schade geldt bovendien een eigen risico van € 250.

Bij een allriskverzekering kunt u de schade bij de verzekeraar melden. Zij controleren dan of het mogelijk is om de schade bij het Waarborgfonds te verhalen. Wanneer dat niet kan, wordt uw premie hoger, omdat de no-claimkorting verandert.

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor het laten herstellen van de schade voor een gunstige prijs. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.