Voorkomen van lakschade

Wanneer u vroeg van huis gaat en buiten loopt, hoort u de vogels vrolijk fluiten. Wat een gezelligheid is dat toch he? Alleen minder leuk aan deze mooie beestjes zijn de uitwerpselen waarop ze de ganse wereld regelmatig trakteren. Gelukkig blijven we zelf vaak vrij van die vieze derrie, maar het gebeurt regelmatig dat u bij uw auto komt, die het afgelopen weekend net heerlijk had schoongemaakt en dat het aanzicht wordt ontsierd door vogelpoep. Ja dat kan uw dag goed bederven.

Maar, dat is overigens niet het enige. Wie hier niet secuur op reageert, kan ook nog eens geconfronteerd worden met blijvende lakschade. Door zoiets onschuldigs als vogelpoep? Jawel, het goede is zuur en bijt het lak uit, wanneer het niet tijdig en voorzichtig verwijderd wordt.

Advies

  • Is uw auto besmeurd door vogelpoep, verwijder deze dan direct.
  • Verwijder dit voorzichtig met een sopje en een microvezeldoekje
  • Of rij even langs de wasstraat en spuit het eraf met een hogedrukspuit.
  • Onderhoud uw bolide bij een wasstraat met een wasprogramma met beschermende wax.
  • Wrijf tijdens het verwijderen nooit, want daardoor kunnen krassen ontstaan. (soms zitten er steentjes of andere harde stukjes in vogelpoep).

Wanneer de lak eenmaal aangetast is, raden wij aan de schade professioneel te laten herstellen. Bij ons kunt u terecht voor spuitwerk van zeer hoge kwaliteit. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.