De auto staat langere tijd stil, wat nu?

Het duurt maar en het duurt maar, nog steeds kampen we met aangepaste levensomstandigheden vanwege COVID-19. Werkt u veel thuis? Dat betekent dat de auto stil staat. Of bent u zich ervan bewust dat het niet goed is voor een bolide wanneer deze te lang niet rijdt? Dat is namelijk zo.

 

Als een vierwieler langere tijd niets doet, niet wordt gestart en er worden geen ritjes meegemaakt, dan kan dit schade geven. Blijvende schade zelfs. Net zoals een mens, heeft een auto aandacht nodig. Aandacht en onderhoud. Ons advies is dan ook: plan regelmatig ritjes in. Pak de auto rijdt een leuke route en bezorg bijvoorbeeld eens een kaartje of bosje bloemen bij een familielid of kennis.

 

Door de auto regelmatig te starten, blijft deze in vorm. Zo blijft de accu goed en zullen de banden ook minder slijten (Afvlakking). Verder is het bovendien raadzaam om de wagen regelmatig te verfrissen. U doet dat met een sopje of door de ramen even wagenwijd open te zetten.

 

Mocht de autoschade hebben, is de autoluwe periode wellicht een geschikt moment om dit te laten herstellen. Vergeet ook de onderhoudsbeurten niet. Zelfs al toert u minder, onderhoud blijft belangrijk. Uiteraard informeren wij u graag en vrijblijvend naar de mogelijkheden.