Veilig met de auto op vakantie begint met een goede reisvoorbereiding

Nu Corona nog steeds parten speelt, kiezen veel Nederlanders ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Door met de eigen auto op reis te gaan, heeft u minder last van de corona regelgeving. De auto is deze zomer by far het meest populaire vervoermiddel voor degenen die in eigen land en naar het buitenland op vakantie gaan.

 

Maar waar dient u allemaal aan te denken om de reist goed te laten verlopen?

 

Het allerbeste kunt u uw auto een vakantiebeurt geven. Bij zo’n beurt wordt alles grondig gecontroleerd en bijgevuld. Zo wordt ervoor gezorgd dat niet alleen het oliepeil in orde is, maar dat er ook genoeg koelvloeistof en ruitenwisservloeistof aanwezig is. Ook wordt de bandenspanning gecheckt, het bandenprofiel en de accu.

 

In het buitenland hebben brandstoffen een andere naam dan bij ons. Zorg van tevoren uit hoe wat de naam van de brandstof per land is en waar u zoal kunt tanken.

 

Check vooraf of de landen die u bezoekt bepaalde eisen stellen. Zo is het in Zwitserland en Duitsland bijvoorbeeld ten strengste verboden om navigatieapparatuur met flitsmeldingen te gebruiken. Verder dient u in sommige gedeelten van Duitsland een milieusticker te hebben. In België, Polen, Turkije en Griekenland is een brandblusser in de auto verplicht.

 

Op de site van de ANWB treft u nog meer handige veilig met de auto op vakantie tips. Wij wensen u een zonnige vakantie en veilige kilometers.